Tankefelt terapi (TFT) og Emotionel Friheds Teknik (EFT) er viden om og arbejde med kroppens energibaner, nervesystemet, hjernen og de reaktioner, der heraf udmønter sig i kroppen.
Tankefelt terapi er en revolutionerende, sikker, hurtig og meget effektiv terapi form, som er udviklet og tilpasset siden 1980 af den amerikanske psykolog Dr. Roger Callanhan.

Stress, angst, depression, selvskade, spiseforstyrrelser, søvnløshed, traumer (grundet vold, incest, ulykker, skilsmisse etc.), urolig søvn, indsovningsvanskeligheder hos børn, kolik, fobier (stærk angst for nåle, bestemte dyr, højder, at flyve etc.), sengevædning, gigt, allergi, smerter, afhængighed af fx. rygning, PTSD (posttraumatisk stress), OCD – symptomer, hovedpine/migræne, blodtryksforstyrrelser, eksamensangst/præstationsangst … stort set alt kan afhjælpes eller reduceres.

Tankefelt terapi er en utrolig enkel og meget effektiv terapiform til lindring eller fjernelse af stort set alle former for psykisk eller fysisk ubehag, og dens anvendelse er i størst vækst blandt nye behandlingsmetoder verden over i de seneste år. EFT (emotionel freedom technique) er en variant af TFT.

TFT/EFT er eksempelvis blevet brugt med stor succes til behandling af ofre for Balkankrisen, krigene i Vietnam, Golfen og Afghanistan, orkanen Katrina i New Orleans samt andre traumeramte personer. Hvis du vil læse mere om, hvordan behandlingen foregår, kan du scrolle ned til den grå boks, og du kan se videoklip om EFT og TFT midt på siden.

Det bedste ved behandlingsformen er, at klienterne relativt enkelt kan lære grundprincipperne i teknikken og selv arbejde videre hjemme, hvis det kræves, eller de kan hjælpe sig selv, familien eller andre med deres fysiske eller psykiske ubehag.
Man bør være opmærksom på, at mens nogle problemer kan klares med en enkelt session, behøver andre flere behandlinger for at blive løst tilfredsstillende. Nogle tilfælde kræver også, at klienten behandler sig selv hjemme som led i et forløb, hvis der skal opnås tilfredsstillende resultat. Enkelte kan opleve, at TFT/EFT ikke afhjælper eller løser deres problem, men det er ganske få procent af tilfældene.

Det skal bemærkes, at tankefelt – terapi ikke er en erstatning for at søge almindelig lægehjælp eller anden psykologisk/psykiatrisk hjælp.

Jeg medvirkede i marts måned i en TV udsendelse på Kanal Roskilde om TFT

Teknikken kombinerer stimulation af bestemte akupressurpunkter på udvalgte meridianer (energibaner i kroppen) med et mentalt fokus på problemet/ubehaget. Stimulationen af punkterne sker ved, at behandleren eller klienten selv efter instruktion ”banker” eller ”tapper” blidt på punkterne med 2 fingre. Det er fuldstændigt smertefrit, rent faktisk beskriver mange behandlingen som yderst behagelig.

Her er det så ganske nærliggende at spørge, hvorfor TFT/EFT virker så godt og på så bred en vifte af tilstande, og svaret er ganske kort: Vi består af vores fysiske legeme og vores energilegeme. Energilegemet befinder sig alle vegne omkring og inden i hver celle i vores krop, og alt, der påvirker energilegemet, påvirker os fysisk/psykisk, ligesom alt, der hænder os fysisk/psykisk, påvirker vores energilegeme.

Alle former for ubehag, både fysiske og psykiske, linker til en følelsesmæssigt negativ oplevelse eller et følelsesmæssigt traume, og disse lindres eller forløses helt og fjernes ved stimulation af meridianerne. Et mentalt fokus på ubehaget øger effekten.